BRIGADEIROS RECEPT: BRAZILIAANSE BONBONS

brigadeiros recept

Trakteer jezelf eens op iets lekkers met dit brigadeiros recept! Zoals ik altijd zeg: balance is key, dus af en toe een lekkere chocoladetruffel kan zeker geen kwaad. Deze Braziliaanse bonbons zijn voor de echte chocolade liefhebbers. Nadat ik deze chocoladetruffels van Braziliaanse vrienden had geproefd, wilde ik ze zo graag zelf maken. Nu heb ik het eindelijk geprobeerd en het is echt super simpel!

brigadeiros

Brigadeiros worden in Brazilië vooral op verjaardagsfeesten gegeten, net zoals beijinhos – een variant van brigadeiros, maar dan met kokos. Ze zijn ook perfect om te delen, want één brigadeiro is al heel vullend. Brigadeiros zijn ontstaan in de jaren 40 en zijn schijnbaar vernoemd naar Eduardo Gomes. Hij was een Braziliaanse luchtmachtbrigadier – vandaar de naam ‘brigadeiro’. Check hieronder het makkelijke recept!


Brigadeiros recept

Ingrediënten:

• 1 blikje gecondenseerde melk
• 3 eetlepels cacao
• 1 eetlepel boter
• Hagelslag (of andere toppings, zoals geraspte kokos of nootjes)

Bereidingswijze:

• Laat de boter in een steelpannetje smelten. Let op: de boter mag niet bruin worden.
• Voeg nu het blikje gecondenseerde melk toe en roer goed door.
• Voeg het cacaopoeder toe met een zeef. Roer goed door totdat er geen klontjes meer in zitten.
• Laat het mengsel net zolang koken tot het wat dikker wordt. Als je een streep over de bodem van de pan kunt zetten, is het mengsel klaar.
• Giet het cacaomengsel in een schaal of bord en laat het afkoelen. Wees voorzichtig, want het mengel is heel heet!
• Is het mengsel op kamertemperatuur? Dan kun je balletjes gaan draaien. Tip: vet je handen in met een beetje boter zodat het wat makkelijker gaat.
• Rol elk bolletje door de hagelslag of jouw gekozen toppings.
• Laat ze nog even opstijven in de koelkast, dan worden ze nog lekkerder!

Geniet ervan en vergeet ze niet te delen! 😉

Misschien vind je dit ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.