JAMIE’S ITALIAN IN DE MARKTHAL, ROTTERDAM

Food Hotspots Nederland Rotterdam

Afgelopen dinsdag ging ik eindelijk eens langs Jamie’s Italian in de Markthal in Rotterdam. Ik vind Jamie Oliver echt een geweldige kok dus ik keek er zeker naar uit! Terwijl de serveerster ons naar onze tafel bracht op de tweede verdieping keek ik met een grote glimlach om mij heen. Het restaurant heeft een industrieel interieur met een klassieke twist dankzij de kroonluchters en een retro touch door de blauwe banken. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo goed in het beschrijven van interieur maar ik heb mijn best gedaan. Het zag er in ieder geval enorm gezellig uit.

Voorgerecht
We twijfelden of we een voorgerecht zouden nemen maar als we er toch zijn, waarom niet? We namen allebei bruschetta met ricotta. Dit was een broodje met geroosterde cherrytomaten en ricotta met basilicum. Het broodje was groter dan ik had verwacht dus we hadden er eigenlijk beter één kunnen delen. Helaas vond ik het broodje niet zo lekker door de grote hoeveelheid ricotta maar als je daarvan houdt is het wel een aanrader.

Hoofdgerecht
Voor het hoofdgerecht twijfelde ik tussen penne arrabiata en de linguine met garnalen. Aangezien ik nog nooit garnalen heb besteld in een restaurant besloot ik een veilige keuze te maken en toch voor een normaal portie penne arrabiata te gaan. Mijn ogen waren weer eens groter dan mijn maag, want ik kwam er later achter dat ik toch beter een kleine portie had moeten bestellen. Gelukkig was het gerecht echt enorm lekker. Na een aantal happen moet ik toegeven dat ik langzaam begon te zweten op plekken waarvan ik dacht dat het niet eens mogelijk was. Voor het geval je het nog niet wist; penne arrabiata is penne met tomaat, knoflook en basilicumsaus met chili. En niet zo’n klein beetje chili peper ook. Ik ben zo’n type persoon dat overal sambal bij kan eten dus ik vond het heerlijk. Het is dus niet aan te raden als je niet tegen heel pittig eten kan.

Mijn vriend bestelde een burger italiano zonder schiacciata piccante en funky frieten. Dit is een gegrilde beefburger met gesmolten foltina op een briochebroodje met gebakken uiringen en schiacciata piccante. De funky frieten zijn handgesneden en in drie fases bereid met rozemarijn en knoflook. De burger en frieten waren ook een groot succes en zeker aan te raden, hoewel ik zelf liever voor de pasta ging omdat deze elke dag vers wordt gemaakt.

Nagerecht
Na het iets te grote bord penne arrabiata moest en zou ik een dessert nemen. Ik had namelijk gelezen dat de cheesecake met amalfi citroenmerengue heerlijk is dus daar ging ik dan ook voor. Het is een groot stuk cheesecake van fluweelzachte mascarpone en citroen, met Italiaanse merengue, lemoncurd en zwarte bessen. Het is echt één van de meest goddelijke desserts die ik ooit in mijn leven heb gegeten. Mijn vriend ging voor de epic brownie. Dit is een warme fudgebrownie met vanille-ijs en gekarameliseerde popcorn en was ook super lekker. De gekarameliseerde popcorn is misschien een klein beetje overbodig, tenzij je er heel erg van houdt natuurlijk. Het was dus zeker een geslaagde avond en de knoflook geur die we nog roken de volgende dag deed ons daar heerlijk aan herinneren.

Ben jij wel eens bij Jamie’s Italian geweest en zoja, wat had je besteld en wat vond je ervan?

Misschien vind je dit ook leuk

2 Reacties

  • Reply Janna januari 19, 2016 at 5:56 pm

    Wow dat ziet er zo lekker uit allemaal, en klinkt goed! Ik was afgelopen week in de Markthal, wat een geweldige plek. Ik had me voorgenomen volgende keer bij Jamie’s Italian te eten, en na het lezen van je blog al helemaal!

    • Reply Sabrina van Vianen januari 19, 2016 at 8:03 pm

      Ja, de Markthal is echt geweldig he?! Ik vind het zo mooi. Wel een beetje jammer dat veel best duur is maar het is al zo leuk om er gewoon rond te lopen. Ah wat leuk! Laat het me maar weten als je er bent geweest. Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden 😀

    Laat een reactie achter en inspireer andere #dutchadventurers!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.