EEN BIJZONDER JAAR 2015

Het boeit je misschien helemaal niet maar omdat 2015 écht een bijzonder jaar was, wil ik er wel even een artikel over schrijven. Hoewel ik Oud & Nieuw helemaal niet zo speciaal vind, is het altijd goed om even over m’n schouder te kijken met een glimlach en te reflecteren op wat er allemaal is gebeurd. Korte én lange termijn doelen ga ik voor mijzelf zeker nog opstellen, maar niet vandaag. Eerst even een terugblik naar de highlights van afgelopen jaar.

• Verhuizing naar Madrid
Op 18 januari verhuisde ik samen met mijn vriend voor een half jaar naar Madrid. Ik kan mij nog goed herinneren dat we ’s avonds waren geland en een taxi namen richting het centrum. Terwijl we bijna geen woord Spaans spraken – nu nog steeds niet overigens – probeerden we aan de taxi chauffeur uit te leggen in welke straat we moesten zijn wat redelijk lastig was. Na een heftig snelle taxi rit waren we gelukkig aangekomen, maar wel in een heel oud hostel met krakende bedden. Het was donker en het regende. Geen top begin van een geweldig avontuur maar de dag erna kwam alles al meteen goed. Ik heb het al zo vaak gezegd maar het is echt een onvergetelijke periode.

• 13 steden in Spanje, 2 steden in Portugal, 2 steden in Duitsland
Doordat ik een half jaar in Madrid heb gestudeerd kon ik natuurlijk onwijs veel steden bezoeken. Ik heb nog nooit zoveel gereisd als in dat half jaar. De volgende geweldige plekken heb ik bezocht in Spanje: Madrid, Alcala de Henares, Aranjuez, Chinchón, Barcelona, Salamanca, AvilaSegovia, ToledoCórdoba, Granada, Malaga en Sevilla. In Portugal heb ik Lissabon en Sintra bezocht wat in één woord magisch was. In december heb ik twee kerstmarkten bezocht, namelijk in Oberhausen en Düsseldorf. Ik ben héél blij dat ik in dit jaar zoveel verschillende plekken heb kunnen bezoeken.

• Roadtrip door het zuiden van Spanje
3 auto’s, 4 steden, 8 dagen en 11 Erasmus studenten. Mijn roadtrip door Andalusië was echt geweldig en een droom die uitkwam. Toen we het bespraken en alles aan het plannen waren op een avond bij ons thuis in Madrid had ik niet gedacht dat het daadwerkelijk zou gebeuren. Een roadtrip was echt iets wat ik altijd al van mijn bucketlist af wilde strepen. Tijdens Semana Santa – de week vóór Pasen – gingen we weg. Het kostte misschien wat meer dan we van te voren hadden gedacht, maar ik heb er echt geweldige herinneringen aan over gehouden.

• The Dutch Adventurer ontstond
In dit jaar besloot ik na mijn studie in het buitenland verder te gaan met bloggen, maar met een eigen domein. Ik ben trots op mijzelf dat het is gelukt op mijn website online te krijgen. Ik heb er ontzettend veel van geleerd en in 2016 ga ik gewoon verder!

• Niertransplantatie van mijn moeder
Bijna mijn hele leven wist ik dat het eraan zou komen en dit jaar gebeurde het. Mijn moeder moest een niertransplantatie ondergaan. Het is een zware periode geweest maar alles is helemaal goed gekomen. Haar vriend wilde zijn nier af staan en wonder boven wonder waren zij een match. Dit betekent dat mijn moeder zijn nier kon ontvangen. Tot op het laatste moment bleef het spannend of haar lichaam de nier wel zou accepteren maar gelukkig is dat gebeurd. Ze zijn allebei nog bezig met het herstel maar het gaat steeds iets beter. Een geweldig begin van 2016 dus.

Verder heb ik dit jaar nog meer leuke dingen mogen doen, zoals de MTV EMA Pre-Party bijwonen, voor én achter de schermen zijn bij Utopia en ik kreeg van mijn lieve vriend een polaroid camera voor mijn 21ste verjaardag. Hoewel het jaar uit ups en downs bestond, was het voor mij een bijzonder jaar. In 2016 hoop ik dat ik afstudeer, nog veel meer geweldige reizen mag maken en nog meer leuke dingen beleef.

H A P P Y  N E W  Y E A R !

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Reacties

 • Reageer annemiekeheller december 31, 2015 at 4:45 pm

  Wat een mooi overzicht, en wauw! Alle reizen die je hebt gemaakt. Echt te gek! Een fijne jaarwisseling gewenst 🙂

  • Reageer Sabrina van Vianen december 31, 2015 at 5:57 pm

   Hartstikke bedankt! 🙂 Jij ook een hele fijne jaarwisseling!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.