DALGONA KOFFIE: ZO MAAK JE DEZE NIEUWE KOFFIETREND!

dalgona koffie

Dalgona koffie is de nieuwste koffietrend die compleet viral gaat op TikTok en Instagram. Nadat ik dit drankje steeds maar voorbij zag komen, besloot ik ook mee te doen aan deze hype. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, dus dat kan niet mis gaan… Toch?

dalgona koffie

Wat is Dalgona koffie?

Dalgona koffie is héél simpel om te maken. Meng 1 eetlepel oploskoffie, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel heet water in een kom. Gebruik vervolgens een mixer zodat er een romige crème ontstaat dat een beetje lijkt op karamel. Even toe aan een workout voor je biceps? Dan kun je ook een garde gebruiken. Je bent dan ongeveer 5 – 10 minuten bezig met mixen. Vul een glas met ijsklontjes en (plantaardige) melk en schep het romige goedje eroverheen. Et voilà: je hebt een heerlijke ijskoffie!

dalgona koffie recept

Waar komt deze Dalgona koffietrend vandaan?

De Dalgona koffie hype is begonnen in Zuid-Korea. Een lokale acteur – Jung Il-woo – maakte het drankje in een realityshow. Het drankje dronk hij eens in Macau en deed hem denken aan dalgona – een Koreaanse streetfood snack dat lijkt op honeycomb/toffee. Hierna ging het viral op TikTok en stroomde ook Instagram vol met #dalgonacoffeechallenge.

#dalgonacoffeefail

Ik moet eerlijk toegeven: de eerste keer mislukte het omdat ik een andere soort oploskoffie had gebruikt. Gelukkig ben ik zeker niet de enige waarbij het de eerste keer niet lukte, want er zijn een hoop #dalgonacoffeefail video’s te vinden op TikTok. Ga jij het ook proberen te maken?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.