VOOR ÉN ACHTER DE SCHERMEN BIJ UTOPIA

“Wat moet ik zeggen, hoe moet ik me gedragen en wat als ik iets verkeerd zeg?!” Nog niet eerder ging er zoveel om in mijn hoofd in maar een paar seconden. Na een snelle zendercheck liep ik samen met mijn moeder naar de ingang richting het terrein waar het allemaal gebeurd. “Leuk… die ingang zo” is wat ik maar zei want ik wilde toch iets zeggen. Eenmaal de hoek om zag ik al een aantal hoofdjes omdraaien onze richting op… Ons Utopia avontuur was begonnen.

Dankzij mijn stage bij Comedy Central en eens een rondleiding door de Endemol Studio’s na een interview met Jan van Halst ben ik als Media en Entertainment Management student wel redelijk bekend met televisie en alles wat erbij komt kijken. Ondanks dat had ik nog steeds trillende handjes en leek het opeens 40 graden Celsius in ons koud kikkerlandje, omdat ik deze keer ook vóór de camera stond… Of zeg maar gerust meer dan 100 camera’s, twee 360 graden camera’s, 60 microfoons en een eigen zendertje. Verder worden de livestreams natuurlijk door een groot aantal Nederlanders bekeken. “We zien en horen ALLES wat jullie doen” werd ons nog uitdrukkelijk verteld voordat we naar binnen liepen. Utopia-2Nadat wij ons hadden voorgesteld aan de bewoners namen wij plaats op een bankje in de zon. De zenuwen gierden nog steeds door mijn lijf en de hoeveelheid wespen om ons heen zorgden er niet voor dat dit minder werd. Na een gezellig praatje met een aantal bewoners namen de zenuwen langzaam af. Mark zorgde ervoor dat wij heerlijke, zelfgemaakte patat konden eten bij Le Luifel waarna wij een interessant gesprek hadden met de nieuwste bewoner Rolf over het begin van zijn tijd in Utopia en hoe hij het ervaart. Mark en Gina gaven ons een rondleiding over het Utopia terrein: van de kippen en de koeien tot aan het kakhuis. Tijdens de rondleiding zag ik soms een camera meedraaien en realiseerde ik mij weer dat ik mij toch echt in een realityserie bevind. Na de rondleiding liep ons avontuur ten einde en namen wij afscheid van een aantal bewoners. “Ik mag maar tot hier meelopen” zei Gina terwijl we het hek in de verte konden zien. Tevreden maar ook met een raar gevoel liep ik samen met mijn moeder richting het hek om het terrein te verlaten. “Ik zou het niet kunnen hoor, hier opgesloten zitten met nog 14 andere bewoners” zei ik toen we weer buiten stonden.

Na onze tijd vóór de schermen kregen wij ook een rondleiding achter de schermen. Iets waar ik mij toch wat comfortabeler bij voel. Van de webredactie, montage en natuurlijk het hart van Utopia: de regiekamer – we hebben het allemaal gezien. Ik heb respect voor de bewoners van Utopia, maar zet mij maar gewoon achter de schermen neer.

Zou jij in een realityserie kunnen spelen?

Misschien vind je dit ook leuk:

8 Reacties

 • Reageer Bettie september 4, 2015 at 1:03 pm

  Nee, ik zou ook echt niet in tv programma als utopia kunnen spelen. Zoveel verschil zit er ook niet meer tussen utopia en de wereld er buiten. Dus dan kies ik maar voor de volledige vrijheid.

  • Reageer Sabrina van Vianen september 4, 2015 at 1:13 pm

   Ik zou het ook niet kunnen!

 • Reageer Eilish september 4, 2015 at 1:26 pm

  Pfoe never. Zeker niet zoiets als Utopia. Eat ik btw echt een verschrikkelijk slecht programma vind haha. Geef mij big brother maar terug.

  • Reageer Sabrina van Vianen september 4, 2015 at 2:25 pm

   Ja, Big Brother was inderdaad ook altijd heel leuk!

 • Reageer Chris maart 22, 2016 at 8:30 pm

  Heel gaaf om te lezen! Lijkt me best interessant zo achter de schermen!

  • Reageer Sabrina van Vianen april 3, 2016 at 7:39 pm

   Ja het was zeker heel interessant om alles te zien achter de schermen! 🙂

 • Reageer Claudia april 3, 2016 at 7:32 pm

  Heel leuk artikel! Utopia zou ook echt niks voor mij zijn.. Haha

  • Reageer Sabrina van Vianen april 3, 2016 at 7:40 pm

   Haha. Dankjewel! 😀

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.