OP ONTDEKKING IN MADRID

Ongeveer een week geleden was ik eindelijk herenigd in Madrid met één van de belangrijkste personen in mijn leven, namelijk de allerliefste moeder van de hele wereld. Natuurlijk kwamen hier de vele, nodige toeristische bezienswaardigheden bij kijken en we hebben veel gezien! Het waren een paar hele gezellige dagen en we hebben onder andere de volgende, mooie plekjes bezocht.

Banco de España en Círculo de Bellas Artes
Banco de España, te zien op de linker foto, is de centrale bank van Spanje. Het maakt deel uit van het Europees Stelsel van Centrale Banken. Het hoofdgebouw bevindt zich aan Calle de Alcalá bij het plein Plaza de Cibeles.

Círculo de Bellas Artes is een particuliere, culturele non-profit organisatie, opgericht in 1880. Er worden veel activiteiten georganiseerd, variërend van beeldende kunst tot literatuur, waaronder wetenschap, filosofie, film en podiumkunsten. Kortom: een echt cultureel centrum. Je kan ook alleen een bezoekje brengen aan het dakterras en genieten van het geweldige uitzicht welke te zien is op de rechter foto. Dit is tevens mogelijk bij Banco de España.

Templo de Debod en Jardines de Sabatini
De Tempel van Debod is gelegen in het Parque del Oeste. Het is een Egyptische tempel uit de 4e eeuw voor Christus. De tempel werd in 1968 overgebracht naar Madrid als geschenk van de Egyptische regering, als dank voor de Spaanse ingenieurs die oude monumenten hadden gered, nadat een gebied overstroomde bij de bouw van de Aswandam in de Nijl. De tempel was gewijd aan de god Amon van Nubië.

Jardines de Sabatini is deel van het Koninklijk Paleis (Palacio Real), en is geopend voor het publiek door Koning Juan Carlos I in 1978. De tuin eert de naam van Francesco Sabatini, een Italiaanse architect van de 18e eeuw. Hij was betrokken bij verdere herstructureringen van Palacio Real. Het is heerlijk om er op een zonnige dag rond te lopen en te genieten van het paleis.

Plaza de España en Palacio de Cristal
Plaza de España is een heel groot plein, op loopafstand van het Koninklijk Paleis. Op het plein bevindt zich een monument voor de schrijver Miguel de Cervantes. Het monument bevat beelden uit het boek van Cervantes, zoals Don Quichot. Aan Plaza de España staan twee van de hoogste gebouwen van Madrid (te zien op de linker foto, achter het monument). Deze gebouwen heten de Torre de Madrid (142 meter) en Edificio España (117 meter).

Het Palacio de Cristal is een gebouw in Parque del Retiro. Het werd gebouwd door architect Ricardo Velázquez Bosco, die zich liet inspireren door het intussen verdwenen Crystal Palace van Joseph Paxton in Londen. Het ontwerp is van 1887 en het werd gebouwd om tropische planten uit de Filipijnen tentoon te stellen. Tegenwoordig staat er een tentoonstelling van kunstenaars Janet Cardiff en George Bures Miller midden in het paleis.

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Reageer Petra maart 23, 2015 at 2:52 pm

    Lief hoor! Ik heb het heel erg naar m’n zin gehad. Vond het erg gezellig met jullie. Leuk appartement hebben jullie ook. Veel gezien en heerlijk gegeten. X

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.