LA LATINA: DE OUDSTE BUURT VAN MADRID

Ik heb laten zien hoe mijn universiteit eruit ziet, wat ik tot nu toe van Spanje heb gezien en welke geweldige dingen er te doen zijn in Madrid, maar nog niet mijn buurt. De buurt, ook wel barrio in het Spaans, heet La Latina. Het is de oudste buurt in Madrid en dat maakt het zo bijzonder. Het is heerlijk om door de kleine, smalle straatjes te lopen. Vooral op zondag is de wijk erg populair onder de Madrilenen. De cafés zitten vol mensen en iedereen staat op straat of zit op een terrasje.

Twee populaire pleinen in deze wijk zijn Plaza de San Andres en Plaza de la Paja. Als de zon schijnt zitten heel veel mensen op de grond met een drankje in de hand op Plaza de San Andres en door de weeks spelen hier veel kleine kinderen na schooltijd. Kortom: er is altijd wel leven in de brouwerij. Op de hoek van het plein Plaza de la Paja is een stadstuin te vinden genaamd Jardín del Príncipe de Anglona. Het is een kleine tuin, maar alsnog erg mooi.

La Latina is vooral erg populair op zondag door de vlooienmarkt El Rastro. Dit is een vlooienmarkt welke elke zondag te vinden is aan de grens van de wijk. De markt is erg groot en elke zondag heel druk. Zeker een bezoekje waard als je hier bent, maar reken wel op langzaam geslenter door de kudde mensen. Let ook goed op je waardevolle spullen, want de zakkenrollers zijn bijna net zo bekend als de vlooienmarkt zelf.

Behalve El Rastro zijn er nog meer leuke dingen te doen en te zien in La Latina. De San Francisco El Grande Basilica, de San Andres kerk en het Museum van San Isidro zijn ook heel leuk en interessant om te bezoeken. La Latina is dus een druk bezochte wijk en er is altijd wel iets te beleven!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Reacties

  • Reageer Petra april 28, 2015 at 6:56 pm

    Gezellige wijk, vond het er ook super gezellig! 😀

  • Reageer Esmée Sophie april 29, 2015 at 12:05 pm

    Het ziet er echt super gezellig uit! Door die foto’s krijg ik echt zin in vakantie, haha.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.