MIJN UNIVERSITEIT IN SPANJE: UNIVERSIDAD CARLOS III – GETAFE CAMPUS

Het leek mij wel eens tijd dat jullie erachter komen waar ik mijn tijd besteed als ik drie dagen op de universiteit ben. Ik heb namelijk maar drie dagen per week les: op dinsdag, woensdag en donderdag. Ik studeer hier aan de Universidad Carlos III en deze universiteit heeft 4(!) verschillende campussen, namelijk Campus de Getafe, Campus de Leganés, Campus de Colmenarejo en Campus Madrid – Puerta de Toledo. De eerste campus is de campus waar ik heen moet. Hier bevinden zich de School of Social Science and Law en de School of Humanities. De campus in Leganés is speciaal voor de School of Engineering en de campus in Colmenarejo is voor alle drie de scholen die ik zojuist heb genoemd. De laatste campus is gevestigd in het centrum en is speciaal voor Europese Master’s degrees met een internationaal profiel.

Plattegrond

265-440-getafe

Hierboven is de plattegrond te zien van mijn campus. Het bestaat in principe uit 3 onderdelen: gebouw 1 t/m 13 met gebouw 19, gebouw 14 t/m 16, en gebouw 17 en 18. Gebouw 20 en 21 zijn allebei residence halls, waarin studenten via de universiteit een kamer kunnen huren. Las Margaritas is de halte waar wij moeten uitstappen om bij de campus te komen. Er zijn twee bibliotheken en twee cafetaria op de campus. Verder zijn er ook sportvelden, een zwembad, een spa en een fitness centrum.

Gebouw 1 t/m 13 en gebouw 19
Op dit gedeelte van de campus heb ik alleen maar les in gebouw 9 en ben ik een aantal keer in gebouw 8 geweest, omdat hier het International Office zit. Op dit gedeelte zit ook de grote cafetaria en een bibliotheek. Deze bibliotheek is niet de favoriet van de studenten, omdat het een ronde vorm heeft, dus tijdens het studeren zit iedereen naast elkaar. De bibliotheek ziet er door de ronde vorm wél heel mooi uit.

Gebouw 14 t/m 16
Op dit gedeelte van de campus heb ik alleen les gehad in gebouw 14. De kleine cafetaria is gebouw 16. Ik vind de grotere cafetaria veel fijner, niet alleen omdat hij groter is, maar ook omdat er meer licht naar binnen schijnt.

Gebouw 17 en 18
Mijn meeste lessen worden in gebouw 17 gegeven. In dit gebouw bevinden zich ook een TV studio en een radio studio. Gebouw 18 is een hele grote bibliotheek. Deze is ook erg mooi en naar mijn mening ook veel fijner om te studeren, hoewel het er soms bloedheet kan zijn…

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Reacties

 • Reageer Petra maart 7, 2015 at 11:57 am

  Leuk om te zien 😀
  Volgende week gaan we er ook heen om te kijken 😉
  xxx

 • Reageer cora maart 7, 2015 at 5:21 pm

  Ziet er goed uit een wat netjes allemaal.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.