BLUE LAGOON IN MALTA: ALLES WAT JE MOET WETEN

Malta’s Blue Lagoon is één van de vele redenen waarom je echt eens een bezoekje moet brengen aan de Maltese eilanden. De Blue Lagoon is de meest populaire bezienswaardigheid van het eilandje Comino, dat tussen Gozo en Malta ligt. Het is heerlijk om een duik te nemen in de azuurblauwe zee en om lekker te relaxen bij dit stukje paradijs.

blue lagoon in malta

Dag excursie

Wij hadden een combinatie tour naar Gozo & Comino geboekt via Gozo Pride Tours voor €85,- per persoon. We werden – helaas een uur te laat vanwege files in St. Julian’s – opgehaald bij ons hotel en reden naar het noorden van Malta. Een powerboat bracht ons naar Mgarr Harbour in Gozo waar de jeeps voor ons klaar stonden. Na een jeeptour van 3 uur over het eiland Gozo en een heerlijke lunch, reden we terug naar de haven. Hier stond de powerboat weer klaar om ons naar de Blue Lagoon te brengen. Daarnaast bezochten we ook The Comino Caves, Crystal Lagoon en de Mgarr ix-Xini baai met de boot. Bij de Blue Lagoon, Crystal Lagoon en de Mgarr ix-Xini baai kregen we de mogelijkheid om te zwemmen, wat heerlijk was met een temperatuur van meer dan 30 graden.

6 tips voor een bezoekje aan Malta’s Blue Lagoon:

1. Neem een duikbril of snorkels mee

Wij hadden dit zelf niet bij ons en hier hadden we een klein beetje spijt van. Alleen al een duik nemen in het kristalheldere water in de Blue Lagoon is al heerlijk, maar ik zou een duikbril of snorkel toch voor de zekerheid meenemen.

2. Een waterdicht zakje voor je mobiel

Ook dit hadden wij niet mee, maar ik had andere toeristen hier wel mee gespot en het lijkt me toch heel handig.

3. Een onderwater camera

Óók dit hadden wij niet bij ons… Maar natuurlijk onwijs leuk om onderwater foto’s te kunnen maken in het stukje paradijs.

4. Neem waterschoenen mee

Mocht je bij de Blue Lagoon een kijkje willen nemen bij de rotsen, zijn waterschoenen zeker een uitkomst. Vooral als je zo klungelig bent als ik ;-).

5. Neem genoeg drinken en zonnebrandcrème mee

Toen wij er waren was het 33 graden dus genoeg water en zonnebrand is heel belangrijk!

6. Last but not least, kom vroeg!

De Blue Lagoon in Malta is ontzettend populair onder toeristen – vooral in het hoogseizoen. Als je in de middag aankomt, zie je een grote mierenhoop aan mensen op de rotsen – zoals op bovenstaande foto is te zien. Wij waren er wel in de middag, maar wij konden gelukkig nog naar een rustig stukje varen om daar lekker een duik te nemen. Wil je de mensenmassa vermijden? Ga dan vroeg in de ochtend.

Staat de Algarve naast Malta ook op jouw bucketlist?
Check hier de 5 mooiste stranden aan de Algarve.

Misschien vind je dit ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.