DAGJE UIT NAAR TOLEDO & SEGOVIA

Op zondag 25 januari zijn we met het Erasmus Student Network van onze universiteit op reis geweest naar Toledo. Het Erasmus Student Network is een organisatie op onze school wat reizen, activiteiten en feesten organiseert voor alle Erasmus studenten op UC3M. De week daarna, op zondag 1 februari, zijn we met onze eigen vriendengroep naar Segovia gegaan. Allebei de reizen waren heel indrukwekkend!

Toledo – de stad van de 3 culturen
Rond 09:30 uur vertrokken we met de bus vanuit Madrid naar Toledo. Het is ongeveer een uur reizen en het is gelegen aan de rivier de Taag, ten zuidwesten van Madrid. Toen we eenmaal aan kwamen vertelde een tour guide van alles over de stad terwijl we in de bus zaten en naar boven reden om te kunnen genieten van het panoramisch uitzicht. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en het is één van de oudste steden van Spanje. Het wordt ook wel “de stad van de 3 culturen” genoemd, omdat Joden, Arabieren en Christenen eeuwenlang vreedzaam naast elkaar hebben geleefd in Toledo. Na een paar mooie, panoramische foto’s, vertrokken we weer met de bus naar het centrum en kregen we nog een korte rondleiding door de stad. Hierna waren we vrij om te doen wat we wilden en natuurlijk gingen we eerst ergens wat eten. Daarna wilden we de kathedraal bezoeken, maar alles in de stad was al gesloten rond 15:00 uur omdat het zondag was, maar we willen zeker terug komen in de zomer om nog meer te zien!

Segovia – het stenen schip
Precies één week na Toledo besloten we om zelf een reisje naar Segovia te organiseren. Met een groep van ongeveer 10 mensen gingen we met de bus naar het mooie plaatsje. Het ligt ten noordwesten van Madrid en het is iets langer dan een uur reizen. Een klein nadeel was dat het in Segovia erg koud was. Er was sneeuw voorspelt en de temperatuur lag rond het vriespunt. Er lag geen sneeuw toen we aankwamen, maar gedurende de dag ontstond er af en toe een korte, kleine sneeuwbui. Segovia wordt ook wel het stenen schip genoemd, omdat het kasteel gezien wordt als de boeg van het schip, de torens van de kathedraal als mast en de aquaduct wordt gezien als het roer. Allereerst namen we een kijkje bij het Romeinse aquaduct van Trajanus. Deze komt uit de 1e eeuw en loopt ongeveer 28 meter hoog door door een gedeelte van het centrum. Het hooggelegen deel van Segovia is geheel ommuurd en er zijn veel Romeinse en Middeleeuwse gebouwen te zien. Hierna bezochten we de kathedraal van Segovia (Catedral de Santa María de Segovia) en het kasteel van Segovia (Alcázar de Segovia). Na de 3 hoogtepunten besloten we om in een café ons even lekker op te warmen om vervolgens weer verder te lopen door de mooie stad. Na een stuk lopen kwamen we bij een oude kerk en een klooster. Een man liet ons binnen en vertelde dat er 10 monniken leefden. Hierna liet hij ons binnen in de kerk. De kerk heeft verschillende architectuurstijlen en dat is wat de kerk zo uniek maakt. Hierna liepen we weer terug naar het centrum om iets te eten en om weer in een warme bus te zitten op weg naar Madrid.

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Reacties

 • Reageer Petra februari 7, 2015 at 5:58 pm

  Hey schatjes,
  Ziet er weer heel mooi uit!
  Leuke foto’s en zie dat jullie genieten. 🙂

 • Reageer floatingflowersmagazine februari 14, 2015 at 7:29 pm

  Leuk om deze avonturen te lezen! Als je het leuk vindt te lezen over hoe het er in Mexico aan toe gaat, kijk dan op https://ahoritaya.wordpress.com

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.