EEN DAGJE NAAR ALCALÁ DE HENARES & PARQUE EUROPA

Op zaterdag 21 februari zijn we via de reisorganisatie Smart Insiders naar Alcalá de Henares en Parque Europa geweest. We vertrokken om 10 uur met de bus en kwamen rond half 7 weer aan in Madrid. Alcalá de Henares is een kleine, historische stad en zeker het bezoeken waard. Parque Europa ligt er dichtbij en staat vol met beroemde, Europese monumenten wat zorgde voor veel lach-momenten voor onze groep vol studenten van over de hele wereld.

Alcalá de Henares
Deze stad ligt 35 kilometer ten noordoosten van Madrid. Het historisch centrum en de universiteit van de stad behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Na aankomst kregen we een korte rondleiding door de stad. We bezochten het Museo Arqueológico Regional, ofwel het Regionaal Archeologisch Museum. Het museum laat het verleden van de regio Madrid zien, vanaf de allereerste bewoners tot aan de 18e eeuw. Na het museum bezochten we het Museo Casa Natal de Cervantes, ofwel de geboorteplek van de beroemde schrijver Miguel de Cervantes. Hij is een van de belangrijkste roman- en toneelschrijvers uit de Spaanse literatuur en is bekend geworden door zijn boek Don Quichot van La Mancha. Het was erg indrukwekkend om in het huis te lopen waar hij is geboren en opgegroeid.

Na het bezoek aan het huis van Cervantes liepen we naar de Universidad de Alcalá. Dit is een hele grote universiteit opgericht in de 15e eeuw. Hierna gingen we naar een tapasbar om even bij te komen. Daarna hadden we even vrije tijd in de stad om zelf rond te lopen. Helaas waren veel bezienswaardigheden of winkels dicht door de siësta op dat moment.

Parque Europa
Dit park is gelegen in Torrejón de Ardoz en bevat veel kleine replica’s van beroemde, Europese monumenten. Het is een klein beetje te vergelijken met Madurodam, maar dan op een wat grotere schaal. De Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur, een Grieks theater, de Trevifontein, de London Bridge en de Eiffeltoren zijn er allemaal te vinden. Natuurlijk was Nederland ook van de partij. Er stonden een aantal windmolens, en de brug uit het schilderij ‘De brug van Langlois’ van Van Gogh stond in het park. We konden wel erg lachen om veel monumenten, aangezien een aantal monumenten niet goed leken op het origineel. Het was wel heel leuk om mij eventjes thuis te voelen tussen de windmolens ;).

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Reacties

  • Reageer Petra februari 23, 2015 at 1:11 pm

    Interessant hoor 😀 Mooie foto’s

  • Reageer edwina februari 24, 2015 at 9:02 am

    was weer genieten van je reisverslag veel plezier saampjes

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.