EEN REIS DOOR ANDALUSIË: SEVILLA

De eerste stop van onze roadtrip door Andalusië was Córdoba, waarna wij onze weg vervolgden naar Sevilla. Sevilla wordt ook wel een ‘openluchtmuseum’ genoemd, want de stad staat vol met historische monumenten, kerken, parken, palmtuinen en overblijfselen van vele verschillende culturen. Ik keek mijn ogen uit en als Game of Thrones kijker herkende ik nog wat ook!De meest belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Sevilla met de toren van Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. De stad staat ook bekend om de grote religieuze viering van Semana Santa, wat betekent dat het voor ons wel even duurde voordat wij ons appartement hadden bereikt. Iedereen op straat was zeer netjes gekleed, wat ervoor zorgde dat wij ons nogal underdressed voelden. Veel mannen droegen een pak of een blouse met een blazer en veel vrouwen een nette jurk. Bij aankomst waren wij héél blij met ons appartement. Het uitzicht was geweldig en alles was heel netjes. Wat al helemaal geweldig was, is dat wij vanaf ons balkon perfect zicht hadden op de verschillende processies! We konden alles heel goed zien, wat zorgde voor een aantal mooie foto’s.

De volgende dag bezochten we het Koninklijk Paleis van Sevilla (Alcázar) en Plaza de España. Er stond een hele lange rij bij de kathedraal dus deze besloten we niet te bezoeken. Het paleiscomplex is immens groot en je kan er écht uren rondlopen. Het is waarschijnlijk het oudste paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. Voor de Game of Thrones fans: in dit paleiscomplex zijn scènes opgenomen voor het vijfde seizoen.

Na héél lang rondgelopen te hebben in het mooie paleiscomplex besloten we naar Plaza de España te gaan. Deze plaza ligt in Parque de María Luisa en is gebouwd in 1928. Dit plein is ook gebruikt als filmset voor onder andere Star Wars en de film The Dictator. Het lijkt alsof deze stad erg populair is onder de film- en tv serie producenten en dat verbaast mij niets. We besloten om een kleine rondvaart te nemen om heel het plein te kunnen zien. Een boattrip tijdens een roadtrip dus. Hierna was onze volgende bestemming: Málaga.

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Reacties

 • Reageer Petra april 19, 2015 at 9:35 am

  Super leuk weer! xxx

 • Reageer Gerda april 19, 2015 at 6:13 pm

  ZoZo, dat ziet er wel heel erg mooi uit. Leuke foto’s!!!!

 • Reageer Floor april 20, 2015 at 4:10 pm

  Zo leuk!

 • Reageer Natasja van Dinther april 20, 2015 at 5:52 pm

  Wauw wat een prachtig!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.