KASTELEN EN EEN SPROOKJESPALEIS IN SINTRA

Na een treinreis vanaf Lissabon van ongeveer 40 minuten stapten we uit. Het eerste wat mij opviel was dat bijna iedereen een lange broek aan had. Al snel kreeg ik kippenvel op mijn blote armen en benen. Het is een understatement als ik zeg dat ik dit niet fijn vond. Veertig minuten geleden was het toch echt nog 26 graden. Het dorpje ligt in het Sintra-gebergte, dus is het niet zo gek dat het een stuk kouder was dan in Lissabon. Wij vervolgden onze weg met één doel: goedkope, warmere kleding kopen.

Castelo dos Mouros
Na een redelijk modieus én goedkoop vest te hebben gekocht bij een Chinese winkel zaten wij in de bus op weg naar het eerste monument: het morenkasteel. Als je ooit van plan bent om Sintra te bezoeken dan raad ik je zeker aan om de bus te nemen, tenzij je een conditie hebt vergelijkbaar met die van een topsporter. Het morenkasteel is gebouwd in de 8e eeuw toen de Moren het Iberisch Schiereiland veroverden. Het was de perfecte plek voor de Moren om hun macht te handhaven. Het uitzicht over Sintra vanaf de muren van het kasteel was geweldig en we konden onze volgende bestemming al zien: Palácio da Pena.

Palácio da Pena
De overvolle bus kreeg steeds meer moeite om omhoog te klimmen. Ik was blij toen wij eenmaal konden uitstappen. Palácio da Pena bevindt zich op de top van een heuvel wat betekende dat wij nog een groot stuk omhoog moesten lopen om het paleis daadwerkelijk te zien. Na het zien van foto’s van het paleis wilde ik zo snel mogelijk boven zijn en we begonnen te rennen. Compleet uitgeput en snakkend naar water zagen we eindelijk de toegangspoort van het paleis. Ik kon niet veel woorden uitbrengen, maar dit komt hoogstwaarschijnlijk door mijn gebrek aan een goede conditie. Het voelde echt alsof we in een sprookje waren beland.

Oorspronkelijk stond hier een 16e-eeuws klooster. De man van de Portugese Koningin Maria II kocht het klooster in 1838. Hij was geïnspireerd door de Duitse Romantiek en heeft vervolgens het voormalige klooster omgetoverd tot een sprookjespaleis. Het rode gedeelte van het paleis is het oude klooster en het gele gedeelte is het nieuwere gedeelte uit de 19e eeuw.

Nadat ik mijn hart vast hield in de busrit naar beneden besloten wij nog even rond te kijken in het centrum van Sintra. Ik at eindelijk mijn allereerste Pastéis de Nata. Dit is een heel bekend, zoet gebakje uit de Portugese keuken en ik had er meteen een nieuwe verslaving bij. Het feit dat aan het einde van de avond elke stap die ik zette enorm veel pijn deed maakte mij niets meer uit. Ik heb een dag in een sprookje geleefd.

Welke stad heeft op jou het meeste indruk gemaakt en zou je Sintra wel eens willen bezoeken?

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Reacties

 • Reageer Naomi september 6, 2015 at 3:41 pm

  Ik ben in februari in Sintra geweest, we hadden een buggy gehuurd waardoor we onze eigen route konden bepalen, maar helaas per uur betaalden en we dus niet in de kastelen zijn geweest. Toch was het daar echt prachtig !

  • Reageer Sabrina van Vianen september 6, 2015 at 5:43 pm

   Ah wat jammer dat je niet de kastelen hebt kunnen bezoeken, maar het is er inderdaad écht prachtig!

 • Reageer Amy september 6, 2015 at 6:02 pm

  Ziet er werkelijk prachtig uit!

  • Reageer Sabrina van Vianen september 6, 2015 at 6:21 pm

   Het is echt een grote aanrader! 🙂

 • Reageer Sara september 6, 2015 at 7:25 pm

  Wauw, die gebouwen zien er allemaal prachtig uit!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.