KERSTMARKT IN DÜSSELDORF: CURRYWURST & BREZELN

“Corrie, waar ben je?!” “Het zit helemaal vol, Kees!” Je zou denken dat ik op een drukke zaterdagmiddag in het centrum van Den Haag ben, maar deze kreten vlogen om mijn oren op de kerstmarkt in Düsseldorf. Half Nederland besloot zich natuurlijk vol te proppen met zoveel mogelijk bratwursten wat betekent dat het super druk was op de kerstmarkt. We schuifelden langs de kraampjes terwijl ik meer Nederlands dan Duits hoorde om mij heen.  

Ondanks de enorme drukte op de kerstmarkt was het een hele leuke dag. De kerstmarkt in Düsseldorf heeft 6 verschillende locaties: de Markt Platz, Heinrich Heine Platz, Flinger Straße, Stadtbrucken, Schadowplatz en de Gustaf Grundgens Platz. De verschillende kerstmarkten liggen allemaal redelijk dicht bij elkaar.

Natuurlijk heb ik alleen maar geld uitgegeven aan eten en drinken in plaats van aan kerstspullen. De currywurst, heiße Kakao en een crêpe met nutella waren heerlijk. Maar volgens mij zijn er wel meer mensen die alleen naar de kerstmarkt gaan voor het eten en de kerstsfeer.

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Reacties

 • Reageer Blog LifeStyleTalks december 27, 2015 at 6:47 pm

  Gezellig! De braaworsten zou ik wel aan mij voorbij laten gaan….:)

  • Reageer Sabrina van Vianen december 27, 2015 at 6:59 pm

   Hahaha! Na één currywurst vond ik het ook wel genoeg

 • Reageer Mariska december 27, 2015 at 7:05 pm

  Wat gezellig, hele mooie foto’s!

  • Reageer Sabrina van Vianen december 27, 2015 at 7:40 pm

   Dankjewel! 🙂

 • Reageer Janna januari 19, 2016 at 5:57 pm

  Haha geweldig dat half Nederland daar dan weer loopt ;p De kerstmarkten ik Berlijn waren ook echt geweldig. En die Brezeln zijn echt zo lekker. Ik ga je trouwens volgen, want ik vind je blog onwijs leuk. Hoop dat je ook eens een kijkje neemt op mijn blog!

  • Reageer Sabrina van Vianen januari 19, 2016 at 8:05 pm

   Berlijn lijkt mij sowieso echt geweldig! Ik ben er helaas nog nooit geweest namelijk. Ik denk ook dat daar vast een stuk minder Nederlanders rond lopen haha. Super leuk dat je mij gaat volgen en hartstikke bedankt! 😀 Dat maakt me echt súper blij. Ik ga zeker een kijkje nemen op je blog 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.